Sistemul electronic de achiziții publice

Descriere

ID
8dbab3b1-fac3-11e8-bc94-25b0c2da1c29
Denumirea lotului
Ouă de găină pentru consum uman, categoria de calitate A, categoria de greutate M
Descriere
HG 435 din 28.05.2010. Categoria de calitate „A” sau „ouă proaspete”, categoria de greutate „M” – medie: minim 53 g., pe ambalaje se indică categoria de greutate; Condiţii de calitate: - coaja întreagă, dură, nefisurată, curată, mată, aspră, fără pete sau pori vizibili, cuticula întreagă, curată, intactă, - camera de aer: înălţimea să nu depăşească 6 milimetri, imobilă. - gălbenuşul: vizibil în fascicul de lumină doar sub formă de umbră, fără contur precis, fără să se îndepărteze vizibil de poziţia centrală, în caz de învârtire a oului; - albuşul: limpede, transparent; - pată germinativă: dezvoltare imperceptibilă, fără corpuri străine, fără mirosuri străine. Marcarea ouălor: - ouăle din categoria „A” poartă codul producătorului şi data ouatului. Codul producătorului trebuie să fie vizibil cu uşurinţă, perfect lizibil şi să aibă o înălţime de cel puţin 2 mm. Celelalte informaţii se indică pe ambalaj, astfel încât ele să fie vizibile, lizibile şi să nu mai poată fi folosite repetat. Marcarea ouălor, se efectuează la locul de producţie sau în primul centru de ambalare în care sunt livrate ouăle. Marcarea ambalajelor: - ambalajele, prezintă pe partea exterioară, în mod vizibil cu uşurinţă şi perfect lizibil: a) codul centrului de ambalare; b) categoria de calitate, identificată fie prin cuvintele „Categoria A”, fie prin litera „A”, singură sau însoţită de menţiunea „proaspete”; c) categoria de greutate; d) data limită de consum; e) menţiunea „ouă spălate”, în cazul ouălor spălate; f) în cazul în care sunt necesare condiţii speciale de depozitare, acestea să fie indicate, prin care consumatorii sunt sfătuiţi să păstreze ouăle la frigider după cumpărare. Pe partea exterioară a ambalajelor să figureze, în mod vizibil cu uşurinţă şi perfect lizibil, metoda de creştere. Pe fiecare ambalaj de transport ce conţine ouă şi în documentele de însoţire, să fie indicate datele, privind următoarele informaţii necesare identificării: a) numele şi adresa producătorului; b) codul producătorului; c) numărul de ouă şi/sau greutatea acestora; d) data sau perioada ouatului; e) data expedierii. Ambalajele de ouă produse pe teritoriul republicii se poate solicita lipirea etichetelor, astfel încât acestea să se rupă la deschiderea ambalajelor. Data limită de consum, să nu depăşească 28 de zile de la ouat. În cazul în care se indică perioada de ouat, data de valabilitate minimă să se stabilească începând cu prima zi a perioadei respective. Ambalajele să fie rezistente la factorii externi (transportare, manipulare, depozitare), la momentul recepţionării la depozitul alimentar al Armatei Naţionale să fie uscate, curate şi în stare bună, Ambalajele să fie fabricate din materiale care protejează oul de mirosuri străine şi de riscul alterării calităţii. Materialul utilizat pentru ambalare şi împachetare nu trebuie să fie o sursă de contaminare. Lotul de ouă recepţionat, se verifică selectiv (3 cutii), de către reprezentantul depozitului alimentar, în prezenţa reprezentantului operatorului economic, cu constatarea şi întocmirea procesului-verbal, privind procentajul de ouă ce nu corespund condiţiilor de calitate, deteriorate, fisurate, (conform cantităţii din lot) şi se propun pentru restituire, de către operatorul economic. Documente de însoţire: - factura fiscală; - certificat sanitar-veterinar, de modelul stabilit, care confirmă starea de sănătate a animalelor şi condiţiile în care au fost obţinute ouăle; - alte documente care atestă calitatea şi provenienţa ouălor. Condiţii de livrare: la cerere, în zilele de miercuri, joi şi vineri, la Depozitul alimentar al Armatei Naţionale, mun. Chişinău, str. Vasile Lupu, 37.
Statut
Procedură finalizată
Valoarea estimată
650,000.00 MDL

Lista pozițiilor

1. Ouă de găină pentru consum uman, categoria de calitate A, categoria de greutate M
CPV
03100000-2 - Produse agricole şi horticole
Cantitatea
534860
Unități de măsură
Bucata